gerçekliği bir labirent olarak tanımlayacak olursak, bu labirent hakkında edinebileceğimiz en anlamlı bilgi, onun kendi içinde sürekli farklılaşan dehlizleri, açmazları olduğunu kabul etmek olacaktır.
Bu söylenenler kesinlikle bilinemezci bir bakışın ürünü değil, tam tersine bilme biçiminin özgürleşmesi sonucunda, labirentin dehlizleri içinde özgürce hareket etme yeteneği kazanma anlamına geliyor.
Elimizi kolumuzu, düşünsel yeteneklerimizi bağlayan disiplinlerin sınırlandırılmış yapısına karşılık, ele alınan sosyal gerçekliği ilişki içinde olduğu diğer değişkenlerle bağlantısını kurarak analiz etmek için geliştirilen bir çerçeve, bizi içine alan / hapseden çitlerden kurtaracaktır.
Burada vurgulanan disiplinlerarası işbirliğine gitmek değil, amaçlanan verili disiplinlerin ötesine, yani sosyal bilimlerin araştırma nesnesi olan sosyal ilişkilerin tanımladığı gerçekliğe ulaşmaktır.
"Sınırlı kaynaklarla!, sınırsız ihtiyaçları! tatmin etmeye yönelik kaynak tahsisini sağlamaya" indirgenmiş bulunan ve bu yani haliyle "iktisat" adı uygun görülen, fakat esasında insanların tarihsel süreçte üretimleri dolayısıyla kurdukları ilişkilerinin tümünü inceleyen politik ekonomiyi en kapsamlı ele alan akademisyenlerdendir Fuat Ercan.
Bu kitabında da tek bir ekonomi tanımı yapmanın manasız olduğu, tarih boyunca üretim güçlerinin gelişmesine bağlı olarak farklı pek çok ekonomiden ve toplumlardan söz edebileceğimizi söyler.
Professor of Economics at Marmara University, .
Uncover Toplumlar Ve Ekonomiler Depicted By Fuat Ercan Categorized In Printable Format
Fuat Ercan