Attain O Toaletă à La Liz Taylor (Melania Lupu #6) Developed By Rodica Ojog-Braşoveanu Conveyed As Booklet
fi datstele, dar e ultimul roman cu Melania și cred că maș fi bucurat de alt final, Deși e o escroacă, e greu să nu empatizezi mai degrabă cu bătrânica simpatică Melania decât cu maiorul Cristescu, In mod clar ultimelevolume din serie nu sunt așa strălucite, dar miera dor de Melania Lupu așa că îi acord circumstanțe atenuante.
Merge citit și ca standalone, dar dacă ar fi să recomand un singur roman din serie tot primul mi sa părut cel mai delicios Cianura pentru un surâs.
dinde pagini,cred ca e mult spus ca Melania,care se presupune ca e personajul principal,a aparut mai mult dedin carte, iar ea da tot farmecul romanelor,ea si cu mirciulica sunt sarea si piperul, deznodamantul mi sa parut ca a fost dezvaluit cu niste argumente cu care nu prea se facuse legatura in roman,adica pe parcurs nu au fost date indicii cat de vagi care sa te duca cu gandul la.
ucigas. ps:am impresia ca este al cincilea roman din serie si nu al patrulea,pt ca Cristescu tot mentioneaza in roman ca Melania a fost implicata in patru dosare anterioare,ceea ce nu se explica altfel dpdv matematic Draga noastră Melania Lupu apare prea puțin în roman, cu in rol tangențial, care totuși îi asigură sentința definitivă a maiorului Cristescu.
Nu am prea avut parte nici de introspecțiile ei atât de savuroase, Iar incendierea apartamentului a fost o greșeală de începătoare, pe care chiar ea în Bună seara, Melania o respinge, "Îl auzi în vestibul fluierând vesel se simţea tânăr, întreprinzător, plin de seducţie, gata să ia cu asalt orice redută apoi uşa apartamentului se închise cu zgomot.
. .
O să mio plătească! decise femeia cu voce tare, Cu preţ cumplit! Ultimul pe carel poate plăti cineva!
Se duse în bucătărie şi luă al treilea festal, Gestul cu care duse paharul la gură era acela al sinucigaşului, Dar nu ea avea să moară, O hotărâre ireversibilă, "
Marian Dragu este ucis, iar maiorul Cristescu este întro mare încurcătură, deoarece nicio persoană din jurul decedatului nul avea la inimă, Însă cine este criminalul Povestea se intensifică şi mai mult atunci când apare în peisaj excentrica Melania Lupu, cu iubitul său motan, Mirciulică.
. Un final al unei serii tare îndrăgite de mine, Singurul defect ar fi finalul Melaniei care putea fi mai intens, mai demn de alura ei Cartile cu Melania Lupu ne plac deoarece: au indeajuns de mult suspans, au doza minima de umor si o atingere "retro".
Miaș fi dorit ca Melania să apară, pe parcursul romanului, mult mai mult și să se implice în aflarea făptașului,
" Da, făcu maiorul, am progresat, A detecta niște erori inițiale, dacă nu e prea târziu, constituie totdeauna un mare pas înainte, Dar, mai ales, dezvăluirea unei noi perspective, Un obiect privit din toate părțile se înfățișează altfel decât contemplat mereu din același unghi, " Simpatica, fistichie, ca si Melania
Buna de citit pe autobuz, Toate ca toate dar finalul ma amuzat teribil, geniala Doamna Rodica si personajele Melania alaturi de Mirciulica , o lectura buna, O iubesc pe Melania Lupu, e unul dintre personajele mele feminine preferate, insa pe parcurusl romanului, am empatizat cu Cirstescu si miam dorit sa nu fie implicata, sa stea cuminte si sasi foloseasca mintea geniala in alte scopuri decat "baletul printre paragrafele codului penal".
De fapt, miar fi placut sa ramana un fel de consultant precum in volumul anterior Disparitia statuii din parc, luanduse la intrecere cu Minerva in gasirea celor mai fanteziste conexiuni pentru a descoperii vinovatii.
Bine, nu pot sa spun ca nu mia placut povestea din O toaleta a la Liz Taylor sau finalul ales, mi se pare o incheiere potrivita pentru ca nu toate finalurile trebuie sa fie fericite ca sa fie bune.
Ba din contra, am observat ca acelea care ne marcheaza cu adevarat, cele pe care le tinem minte sunt cele care ne surprind si ne socheaza, ne fac sa suferim sau sa ne revoltam impotriva autorului, cele care ne fac sa vrem sa dam cu cartea de pereti, cele care provoaca reactii vii.
Recenzia completa o puteti citi pe blogul meu, aici gt sitelinklink : Ultimul volum din seria Melania Lupu este cel mai reușiți atât datorita poveștii polițiste cât și datorită modului în care autoarea descrie protagoniști anchetei.
Dezlegarea misterului ne poartă în fiecare pătură socială a vremii și descrie modul în care trăiau noii îmbogățiți ai regimului comunist,vechia boierime precum și oamenii simpli.
Melania Lupu nu rezistă tentației devenind din nou mica infractoare genială din primul volum care reușește să îi încurce ancheta minorului Cristescu plimbânduise pe sub nas cu mobilul crimei.
Finalul cărții este o aluzie fină la sfârșitul unei epocii și a unei clase sociale aduse la umilință de regimul comunist, Melania Lupu reprezentând prin felul ei de a se comporta toata splendoarea si grația acelei lumii.
Best out of all thevolumes in the Melania Lupu series,
peculiar character is threatened to be murdered bydifferent people, withdifferent motives, When he is really killed, they all confess to the murder and the task of the police and the wonderful detective Cristescu is to prove who is lying.
To prove to them that they are innocent,
Melania is this time introduced in the story a little later, but it's worth the wait, She has an incredible part this time best of her performances,
Add a little gang fight over the Bucharest criminal territory withheads of gangs as different as possible and you have one great reading! O toaletă a la Liz Taylor reprezintă prima mea întâlnire cu o carte scrisă de Rodica Ojog Brașoveanu și mă declar destul de încântată de timpul petrecut în compania ei.
Chiar dacă am început cu desertul, O toaletă a la Liz Taylor fiind ultimul volum din serie, asta nu mia influențat în niciun fel lectura pentru că se pot citi aleatoriu fără nicio problemă.
Un mic reproș pe care aș putea să il aduc cărții ar fi scenele prea puține care o au în vizor pe Melania Lupu, personajul care dă numele seriei, dar această lipsă a fost substituită cu succes de maiorul Cristescu, un personaj destul de carismatic și cu o răbdare de fier dacă mă întrebați pe mine.
Ca stil, Rodica Ojog Brașoveanu mia amintit de cel al Agathei, dar are ceva doar al ei, graiul românesc autentic pe care mam bucurat să îl redescopăr și pentru genul acesta de cărți ar trebui să acordăm mai multe șanse scriitorilor români.
Un alt lucru care mi sa părut interesant și care a adus un plus a fost modul pe care Rodia la ales pentru desfășurarea investigației.
Dacă de obicei la o crimă investigatorii nu au niciun suspect, maiorul Cristescu a tras lozul câștigător cu șase suspecți dintrun foc, iar acesta nu trebuie să afle cine este vinovatul, ci care dintre cei șase sunt nevinovați.
O crimă cu o rezolvare deandoaselea pe care nu trebuie să o ratați și pe care vo recomand, Eu cu siguranță nu o să mă opresc doar la această carte pentru că Rodica ma cucerit și de abia aștept să văd ce mistere noi mia mai pregătit.
Vă las aici și un citat din carte care mia plăcut foarte mult și care se potrivește perfect zilei de azi,februarie.
"Dragostea nu are canoane, se anfișează de coduri și decrete, E guvernată de un singur verb: a iubi, "/
Și așa am încheiat, întrun final, călătoria în compania Melaniei Lupu, alături de motanul ei Mirciulică, Am rămas la aceeași părere, și anume că primele trei volume mi sau părut cele mai bune, ultimele trei fiind puțin dezamăgitoare, atât ca subiect, cât și ca număr de apariții ale Melaniei Lupu.
Referitor la acest ultim roman din serie, nu am prea multe de spus, pe de o parte pentru că mam lungit mai mult decât trebuia din cauza sesiunii, pe de altă parte pentru că acțiunea mi sa părut decentă.
Pe scurt, un anume inginer pe nume Marian Dragu este urmărit de către șase persoane care nu se cunosc între ele și care intenționează săl omoare pe respectivul.
Mai departe, acțiunea se împarte pe mai multe planuri, maiorul Cristescu fiind nevoit să afle care dintre aceste personaje este cu adevărat criminalul și care sunt cele mint, poate pentru a acoperi pe cineva, sau pur și simplu au motivele lor personale.
Închei seria Melania Lupu cu cel de al șaselea roman, Cum ziceau latinii “Finis coronat opus”, Mia plăcut și acest roman din serie și mă despart cu melancolie de Melania și Mirciulică,
Aici trecem la lucruri mai serioase inspectăm un omor, Șase oameni care nu se cunosc între ei, planifică să ucidă un bărbat în aceeași zi de sâmbătă, Toți cei șase au un motiv diferit, iar victima se dovedește a fi o canalie ordinară care șia meritat sfârșitul tragic.
Cine este făptașul Care dintre cei șase își va duce planul până la capăt
Și de această dată, ingenioasa și plictisita de rutină, Melania Lupu, își răsuflecă mâinecele și se aruncă în vâltoarea cercetărilor detective.
Și cum suntem deprinși deja, distinsa doamnă “cu apetit de gangster care operează cu mănuși de dantelă”, nu va rămâne prea mult în umbră.
“Habar nam când a intrat în bal, din start sau melodia a început săi placă de parcurs, dar cert este că acum șia pus pantofii de dans.
Și evoluează cu grație ca întotdeauna, ”
Ah și cât de amarnic se înșeala Maiorul Cristecu când credea că Melania
sa liniștit, că fantezia ei nu mai cocheta cu Codul Penal și că uite în sfârșit erau și ei prieteni.
Spera că implicarea Melaniei în această porcărie nu este decât o coincidență fără importanță și o întâmplare nevinovată, Și totuși stătea ca pe ace cu gândul la ideile fistichii care mereu o bântuie pe bătrână,
“ Vaș fi recunoscătoare, domnule maior, dacă neați acorda privilegiul să ne considerați confidenți, Știți, viața noastră a devenit atât de monotonă,
Exact de asta mă temeam și eu! oftă Cristescu, Să nu începi să te plictisești, ”
Și totuși nu înțelegea ce are această femeie care “izbutea cu un simplu surâs, cu un suspin, cu o singură privire săi lege mâinele Era conștient căși bătea joc de el, că joacă teatru, că totul e recuzită și partitură în cel mai propriu stil Melaniei și totuși se simțea incapabil so brutalizeze, să uzeze de cea mai inofensivă violență de limbaj.
”
Poate miaș fi dorit un pic mai mult de Melania în ultima partitură a acestei simfonii literare, A apărut acolo în calitate de vișina de pe tort, însă iam simțit pealocuri absența, Ah da, și titlul ma nedumerit pe parcursul întregii lecturi pentru ai afla semnificația în ultimile pagini ale romanului, ingenios truc,
Și acum la final, dragi iubitori ai seriei Melania Lupu, vreau să vă aflu opinia întro chestiune de o seriozitate colosală: Voi tot credeți că Mirciulică era alcoolic!
“O toaletă à la Liz Taylor” de Rodica OjogBrașoveanu.