Snag Formation Of The Modern State: The Ottoman Empire, Sixteenth To Eighteenth Centuries Constructed By Rifaat Ali Abou-el-haj Softcover

on Formation of the Modern State: The Ottoman Empire, Sixteenth to Eighteenth Centuries

gone through the book one more time, I can not understand how, afteryears, the ideas and arguments so convincingly presented and elaborated in this book still remain mostly unrecognized and untested.
Except Baki Tezcan's The Second Ottoman Empire which is basically an extended commentary on this book, there are so few researches who dare to follow AbouelHaj's path.
It is true that with the growing unpopularity of the decline paradigm in Ottoman history, there has been numerous books and studies that try to look at Ottoman history from a new perspective.
Yet these rarely venture beyond reevaulating theth andth centuries,
The boldest argument of AbouelHaj, thatth century and Tanzimat should be understood as an extension ofth andth century domestic transformation of Ottoman society remains virtually unexplored.


Besides these, it is a book which states its arguments briefly and clearly in quiet a short space.
It is a must and fun read for anyone remotely interested in Ottoman history, yüzyıl Osmanlı tarihini klişelere kapılmadan ve dönemdaş devletlerin gelişmeleriyle kıyaslamalı okumaya çalışan, bu dönemdeki toplumsal ve siyasi değişim ve dönüşümlerin izini sürmeyi teşvik eden dikkat çekici bir çalışma.
Yazarın bu kitaptaki yorum ve önermelerinin altını doldurmaya yönelik geniş önceki vaka çalışmaları ve okumaları olduğu da görülüyor.
An argument for
Snag Formation Of The Modern State: The Ottoman Empire, Sixteenth To Eighteenth Centuries Constructed By Rifaat Ali Abou-el-haj Softcover
a reassessment of Ottoman source materials, their validity as historical documents, and their rightful context, Very brief and dated. AbouElHaj's heart is in the right place, but for any serious historian, this book might seem a bit redundant at this point.
Raises some interesting parallels with enclosure in Britain he doesn't, but one can't help but notice it, son derece güzel ve keşke daha önce okusaymışım dediğim bir kitap, kitap için kuram, tarih, eleştiri, deneme vb tanımlar yapmak benim için son derece zor çünkü tek bir potada her türlü yönü tam kıvamında eritilmiş çok keyifli bir metin.

öncelikle kitap batılıların osmanlı tarihine yaklaşımını eleştiriyor, kafanızda bir yapı, bir ezber, bir standart var her şeyi buna indirgeyerek tanımlıyorsunuz mesela kendi devletinizden ne görüyorsanız devleti tanımlayışınızı bu tanıklık şekillendirmiş bu tanımla osmanlı devletine yaklaşıp belli başlı eleştiriler getiriyor, yorumlar yapıyor, kanaatler geliştiriyorsunuz halbüki bambaşka bir dünya bambaşka standartları, değerleri ve yapısal içeriği olan bir evren bu demeye getirmiş özetle.

metni bir tren gibi düşünürsek trene bindiği istasyon burası, sonrasında metin vagondan vagona geziyor, her bir vagon bir diğer vagona bağlıdır ancak mekanlar farklıdır, bu bağlantıyı sağlayan işte bu özetlediğim yaklaşım, her bir vagonda ise kah nasihatnamelerden, kah osmanlının ekonomik ve mali yapısından, kah bürokratik yapısından vb.
bahsederek bu "başka bir dünya" olan osmanlıyı özetliyor ve batılıların bazı ezberlerini ya da peşin hükümlülüklerini eleştiriyor.
ancak bu basit bir "yanlış batılı intibaya karşı doğru osmanlı savunusu" biçiminde popülist bir metin değil.
basit bir örnek vermem gerekirse osmanlılar, yüzyıldan itibaren bayır aşağı giderken rüzgara karşı lale devri çocuklarını söyleyerek raks ediyordu düzeyindeki yaklaşıma karşı bu kadar aymaz olsalar bu nasihatleri nasıl yazacaklardı denerek nasihatnameler üzerinden yanıt veriyor.
çok da ayrıntıya girmek istemiyorum merak uyandırayım da okumak isteyen çıksın diye böyle muğlak yazıyorum.

çevirisi de gayet okunaklı, metin zaten akıcı bir üsluba sahip bengünde bitirdim başkaca işlerim araya girmese bir oturuşta bitirirdim öyle keyifli ve kendine çeken bir metin.

osmanlı tarihine, osmanlı tarihçiliğine, osmanlı imparatorluğuna yaklaşıma ve osmanlı tarihi araştırmalarına merakı olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

With extensive new material, this classic book now in a second edition challenges the current paradigm of the societal decline as inadequate for understanding the Ottoman society and state during this period.
Rifa'at 'Ali AbouElHaj reevaluates the established historical view of the Ottoman Empire as an Eastern despotic nationstate in decline and instead analyzes it as a modern state comparable to contemporary states in Europe and Asia.
.