Discover Dlaczego Kochamy Kobiety Written By Mircea Cărtărescu Offered As EPub

sa ne prefacem ca nu există finalul odios intitulat "De ce iubim femeile",
bizară cărticică

“Avea și ea, în adâncul minți ei, o cameră secretă, identică în fiecare detaliu ca lui Victor O vizita în fiecare noapte, înainte dea adormi, ca și el” Made me really wonder at times WHY does he love women! Because, except for maybestories and some good written phrases in the others, the book left me with a sensation of lecherous obsessions and that's all.
. Cu femeile e destul de evident, Adevarătul mister ar fi: "De ce îl iubește toată lumea atât de mult pe Cărtărescu".
Pentru că a știut să aleagă un titlu cu magnet la cititori superficiali Pentru că iubește femeile aproape le fel de mult pe cât iubește epitetele Pentru că școlarii se regăsesc în felul lui de a scrie Eu asta as vrea să știu.


Văd că unii oameni folosesc cuvântul "drăguț" în reviewurile lor, Un sentiment de dezgust mă năpădește mereu la folosirea unei asemenea descrieri, dar în cazul de față, un cuvânt mai potrivit nu sar putea găsi.
Să spui despre o carte că e "draguță" este însă cea mai mare ofensă pe care io poti aduce.
Drăguț e mileul brodat de pe masuța de cafea a bunicii, Cărțile bune și operele de artă în general nu sunt drăguțe,

Partea bună e că asta e una dintre cărțile mai okay ale lui Cărtărescu Orbitor si Rem nu leam terminat nici acum, de Levantul nu mai zic, dovadă ratingul mare.


Ca o paranteză, partea aia in care enumeră el motivele pentru care iubește femeile este, fară indoială, una dintre cele mai mari imbecilitați așternute vreodată pe hârtie.
Bine, omul generalizează și bagă aberațiile alea sub un colectiv întâia plural, dar mă îndoiesc că mai există cineva în lumea asta care să iubească femeile "pentru că se trag din fetițe" creepy, "pentru că nu se masturbează" say what sau "pentru că nu se gândesc cum să io tragă tipului drăguţ pe carel văd în troleibuz.
" ha!.


Deci MC ne explică cum a avut un număr x de femei, de vreoșia bătut joc în carte la maxim ba că erau urâte și lea f doar ca să nu se simtă singur, ba că erau proaste și îi era rușine cu ele , după ne mai zice că prostituatele sunt obiecte,etc iar la final ține un mic Ted Talk în care ne zice că de fapt femeile sunt extraordinare, pâinea lui Dumnezeu, cele mai frumoase, cele mai nu stiu cetotal invers față de cum au fost câteva din viața lui descrise dar nu știu, poate în mintea lui alea nu erau femei te face de nu mai vrei să fii nimic din ce zice el acolo.
Mai punctează că nu ne excită ideea de viol și că suntem iubite fiindcă nu suntem bărbați.
Mai zice că iesim din femei și că ne întoarcem în femei : dragul de el, și Ariana Grande o zice mai bine în God is a woman.

Acum, nu contest faptul că e posibil ca alte cărți scrise de el ar putea fi mai bune și mai pe placul meu.

Also I know for a fact că Eliade lar fi urât pe Cărtărescu
mam simțit citind cartea asta cum a descris domnul Cărtărescu că sa simțit după prima sa experiență sexuală.

nu iam dat doar o stea fiindcă miau plăcut mult personajele feminine, mai ales doamna care a intrat în securitate și după a duso bine prin Bruxelles spre mirarea unora Intresistele.
Foarte slaba. Bine, nu stiu daca ziceam acelasi lucru in cazul in care ar fi fost prima mea lectura din Cartarescu.
Dar dupa ce am citit Nostalgia, ma asteptam la mai mult, Nu as vrea sa fiu rau, dar pare ca aceste povestioare nu ar fi meritat un volum al lor sa se fi multumit cu bucata de revista in care au aparut Elle, Tabu.

Desigur, sunt cateva pagini foarte reusite, dar parca prea putine pentru un singur volum, "Cine sunt eu" mia placut, de ex, Janusz pisze o kobitkach: hehe, bo wiecie” " Si totusi, oricat de prinsi suntem in fluxul evenimentelor exterioare, oricat de aleatoriu ne poarta viata dintro partentralta, fiecare dintre noi, macar de cateva ori in viata, se gandeste la sine insusi ca la o fiinta draga sindepartata, de carei e dor si pe care ar vrea cu nostalgie sao regaseasca" cap.
: Cine sunt eu

Fara sa ma intind cu descrieri despre ce e vorba in cartea asta, spun scurtuc ca mia placut cum e descrisa fiecare intamplare.
Mi sa parut chiar frumos felul in care Cartarescu poate sa transforme personaje/intamplari/locuri simple, banale, chiar comune in ceva deosebit,romantic, plin de nostalgie si/sau de erotism.

Mia placut si faptul ca am intalnit o povestioara despre frumoasa Zarada si despre Cristian Vasile, a carui piesa o auzeam in ceva reclama acum cativa ani buni.


Lectura placuta tuturor!:



Mie cartea asta mia părut mult sub așteptări, sub reclama făcută în revistele pentru femei.
Sunt cărți care, pentru o perioadă, sunt la modă”, Așa a fost De ce iubim femeile”, era peste tot, pe siteurile de socializare, prin reviste, pe la televizor mai toate emisiunile îl aveau invitat pe Mircea Cărtărescu.
Și totuși, cartea este destul de slabă, față de poemele sale, pe care le citisem eu.
Nu înțeleg obsesia lui Cărtărescu pentru premiul Nobel, de ce își dorește atât de tare premiul acesta când, fără reclamă, cărțile sale nu ar avea nici jumătate din vânzări.


Sunt unele pagini ce merită citite, în special povestea ce dă numele cărții.
În rest, ideea care mi sa întipărit în minte după ce am terminat cartea a fost că Mircea Cărtărescu are o părere foarte bună despre el, dar, în același timp, mai puțin bună despre ceilalți.


Aș prefera oricând poemele lui în fața cărții de față, probabil datorită simplității.
Cărțulia asta a avut parte de o nejustificată doză de prejudecăți din partea multora, inclusiv a mea, care, fie vorba între noi, chiar citisem unele dintre povestioare sau articole, habar nam cum să le numesc întro vreme cînd cumpăram Elle cu o oarecare regularitate.


În fine, dacă nar fi fost să primesc drept cadou sitelinkMica trilogie, care e suspect de minunată dpdv al calitatii, naș fi citito nici acum sau deacum încolo.
Dar așa, miam zis că na, tot mia plăcut sitelinkFrumoasele străine, . .

Rămîn cu două lucruri,. Dragostea lui Cărtărescu pentru Salinger, pe care io împărtășesc deși probabil întro doză ceva mai mică și de pe urma căreia nar fi rău să scrie cîndva un De cel iubim pe Salinger.
. Încep să cred căl prefer pe Cărtărescu scriitorul de non ficțiune romancierului/poetului.
Desigur, asta doar din cauza superficialității și dezinteresului meu profund pentru Orbitor,

p. s. Coperta ediției aici de față e ușor oribilă, Cunoscută mai mult pentru titlu decât pentru conținut, cartea este o colecție de proză scurtă, și se vrea în principal un omagiu la adresa sexului feminin.
Nu exprimă, totuși, doar atât, Poate fi văzută și ca istorisirea unor experiențe amoroase ale autorului, plus dezvoltarea unor idei tangente cu subiectul și interesante pentru că, pur și simplu, autorul lea considerat interesante.
Tonul este unul lejer și plăcut, Cartea se poate citi în câteva ore, Probabil ca "De ce iubim femeile" na fost chiar cea mai inspirata alegere a mea, in calitate de prima carte de Cartarescu pe care am decis sa o citesc.
Nota finala este, de fapt, mai mult,stele,
Sincer, nu stiu ce asteptari aveam atunci cand am inceput so citesc, insa stiu ca doar ultima povestire, cea care da si titlul volumui, a fost cea care mia placut cel mai mult.
In rest, luata la bani marunti, am gasit cateva citate care miau atras atentia, insa in ansamblu nu am fost impresionata.
El libro reúne unos "supuestos" recuerdos o impresiones o sensaciones que le provocaron, y aun le provocan, ciertos encuentros con ciertas mujeres a lo largo de su vida.


Aunque sea algo irregular, como no podía ser de otra forma en una recopilación de artículos publicados en varias revistas Elle, principalmente, algunos de los textos son auténticos relatos, incluso algunos realmente buenos.
Otros son lo que son: artículos muy bien escritos pero que carecen de esa magia que tienen otros capítulos, sobre todo en la segunda mitad del libro.


En aquellos, en los buenos, uno vuelve a asombrarse de todo lo que el autor consigue transmitir con esa prosa tan sencilla.
Y no es cierto lo que se dice en la presentación del libro, eso de que "se abandona momentáneamente los clásicos territorios oníricos de sus grandes novelas".
Algunas de las mujeres o, mejor dicho, algunas de las impresiones que dejaron en Mircea esas mujeres algunas posiblemente reales, otras solo soñadas.
. . me da la impresión están tamizadas por esos "territorios oníricos", idealizadas o mitificadas por la memoria, por el deseo o el amor que dejaron satisfecho, contrariado o pisoteado.


Pero, Por qué nos gustan las mujeres

"Porque te dicen te quiero cuando menos te quieren, como una especie de compensación.
"
Un libro escrito para, de, con incluso contra y sobre mujeres, . . que nos puede interesar tanto o más a los hombres, Dlaczego kochamy kobiety zbiór opowiadań Mircei Cărtărescu, publikowanych wcześniej w rozmaitych gazetach i czasopismach kobiecych to książka dość odmienna od dotychczasowych dzieł w dorobku pisarza.
Autor, który przyzwyczaił nas już do swojej postawy romantycznego samotnika, odsłania przed nami nowe oblicze doskonałego obserwatora kobiet.
Przedstawicielki płci pięknej to dla niego nie tylko obiekty estetyczne Mała murzynka, Złota bomba, A Lovely little Jewish Princess.
. . , ale również uosobienie delikatności, czułości, niekiedy ściśle powiązanej ze wspomnieniem tej pierwszej miłości miłości matczynej.
Kochamy umysłem dziecka, przekonuje nas autor w swym opowiadaniu o takim samym tytule, Również opowiadanie Iryski niesie ze sobą ładunek emocjonalny z lat dziecięcych, Autor uchwycił w nim jedno z najbardziej intensywnych odczuć nieoczekiwane uczucie odurzenia, rozpłynięcia się w nostalgii wywołane nagle przez przypadkowe rozpoznanie na ulicy zapomnianego zapachu, który przeszywał jego umysł na wskroś , zapachu z lat dzieciństwa, kojarzonego z bliskością matki.
Różowe cukierki, okrągłe, lekkie, sformowane z ciągnącej się słodkiej masy , które dziecko otrzymuje od mamy w momencie paniki, gdy przez chwilę zdawało mu się, że zostało opuszczone, pozostają już na zawsze abisalnymi czynnikami rekonstruowanego poprzez miłość uniwersum.
Niektóre opowiadania, choć nie brakuje w nim przywołanych choćby pośrednio kobiet, stanowią pretekst do głębszych przemyśleń na temat seksualności, miłości i świadomości uczucia.
Seks pociąga za sobą głębokie zawężenie świadomości, wyjście daleko poza konwencje społeczne i etyczne, wyzwolenie z tabu, wyzbycie się niesmaku, szukanie przyjemności w tym, co zakazane i perwersyjne.
Miłość, ze swoim silnym pierwiastkiem kulturowym, zostaje pominęta w najintensywniejszych momentach aktu płciowego, jak część skorupy mózgowej osłaniającej naszą nagość.
. . Mimo tego, coś z psychicznej więzi w prawdziwym związku, nazywane miłością, coś esencjonalnego, o czym mówi się zbyt mało, sprosta nawet najbardziej niszczącemu, symbolicznemu obnażeniu przekonuje nas autor w opowiadaniu O intymności.
Kilka form prozatorskich to literackie zerwanie z wiekiem dorastania, Gdy w opowiadaniu Papierowy diabeł Wiktor rozstał się z Ingrid, składa z papieru ogromnego diabła, którego maluje i przyozdabia swoimi mlecznymi zębami.
Podobnie w opowiadaniu Magiczna książka mej młodości takim symbolicznym momentem jest zburzenie opuszczonego domu, gdzie bohater czytywał kultową powieść okresu dojrzewania.
Nie zabrakło w opowiadaniach domieszki humoru, Na przykład w Irish Cream , gdzie autor opisał podróż do Irlandii w towarzystwie dwóch nie przepadających za sobą poetek, które przez cały czas nie zamieniły ze sobą ani słowa.
Opowiedział też o nieprawdopodobnym spotkaniu z hrabiną, która według legendy ukazuje się czasem
Discover Dlaczego Kochamy Kobiety Written By Mircea Cărtărescu Offered As EPub
nocującym w zamku gościom.
Osobnym epizodem jest przekład rumuńskich wierszy na irlandzki przez grupę młodych poetów wysiłek sowicie zakrapiany irlandzką whiskey.
Kto zaś czytając po kolei wszystkie miniatury, wciąż nie zna odpowiedzi na pytanie dlaczego kochamy kobiety , znajdzie ją w ostatnim tytułowym opowiadaniu.
Oto niektóre z odpowiedzi: Ponieważ są blondynkami i brunetkami, rudowłose, seksowne, ciepłe i pełne wdzięku.
. . Ponieważ są kobietami, ponieważ nie są mężczyznami, Ponieważ z nich powstaliśmy i do nich wracamy, a nasz umysł krąży nieustannie, niczym przyciężkawa planeta, tylko wokół nich.
Książka, która bije w Rumunii rekordy popularności, Wg rankingu dlaroku sprzedała się w nakładzieegzemplarzy, zajmując drugie miejsce tuż po Kodzie Leonarda da Vincisprzedanych egzemplarzy.
Ciekawe, dlaczego .